Най-вълшебният подарък за Коледа

DSC_5656-Edit_-7(1)Хубавият коледен подарък не означава да получим каквото искаме или от което имаме нужда, а това, което кара сърцето ни да се усмихне. Добрата книга винаги оставя най-дълбока следа в нас. Това е една история, която ни впечатлява или променя, оформя, допълва, вдъхновява. Всеки подарък може да бъде опакован красиво,  в луксозна хартия с вълшебна панделка, но книгата е дар, чиято магия тепърва започва с отварянето, а звездният прах, като рояк светулки, продължава да кръжи около нас дълго след като сме я прочели, защото носим нейното послание в душата си.

С този пост поставям началото на нашата рубрика за литература, в която ще представям нови книги или преглед на преиздадени класически произведения. Щастливи сме да бъдем в сътрудничество с няколко прекрасни издателства, които така мило и експедитивно откликнаха на нашия призив и предоставиха нужната информация, за да осъществим този списък, въпреки виелицата около „Панаира на Книгата“. Представяме ви нашия предколеден букет с предложения за книги, които ще са прекрасен подарък за вашите близки или за вас самите. Подбрали сме по мъничко за всеки и се надяваме, да ви харесат. Пожелаваме тихи и вълшебни мигове с тях. Весели празници!

whitetale_cover_271117.indd„Бяла приказка“ на Валери Петров,  Издателство „Лист“

Герои в приказката са меланхоличен метеоролог, който пише стихове, любопитно еленче, ръждиво коте, избягало от палавия си собственик Ванчо, лисиче, сънливо мече, свраче, което обича естрадата. „Бяла приказка“ разказва за приятелството и препятствията, през които трябва да преминем, за да бъде оценено.

Zelda_Cover„Зелда“ на Елин Рахнев, издателство „ICU“

След „Канела“, Елин Рахнев се завръща със „Зелда“ – смълчани, потопени в горест и горчилка стихове, прошепнати от раним и неприспособим към днешното поетичен глас. „Зелда“ борави с нюансите на тихото в нас, затрупва ни под непосилни тонове есен и покачва рязко децибелите на тъгата ни. Поезия за чупливите, за неспособните да се справят със света.  В този шумен живот понякога не е лошо да помълчим. И да почетем поезия.

кристин димитрова„Когато пристигнеш, обади се“ на Кристин Димитрова, ИК „Обсидиан“

Разказите на Кристин Димитрова се фокусират върху обикновените хора, заседнали из плитчините на живота, които ненадейно се изправят пред големите истини за себе си и тези наоколо. Книгата е своеобразен епос за настоящето – за този наш хаотичен свят, пълен с неразчистени отношения и ненаказани престъпници, в който обаче достойнството понякога се оказва по-силно от страданието. В картите, които човек държи в ръце, винаги може да се окаже, че има скрит коз…

210325_b„Топлото човече“ на Мая Дългъчева, ИК „Жанет 45“

Това е една книга, различна от останалите произведения на Мая Дългъчева. Тя върви в комплект с меко одеалце и гореща прегръдка. Топлото човече работи в министерството на топлотата и сърдечните грижи, то е специалист по въздишките. През зимата има най-много работа, защото тогава хората са премръзнали душевно.

Korica_KSKAL_Front_17dec2017„Клуб Анонимна лакомия“ на  Кристина Маринова, издателство „ИвиПет“

С остроумие и забележително чувство за хумор, авторката описва живота в средите на новото поколение еманципирани градски жени, опасностите от виртуалната комуникация и контраста между различните социални статуси. Запознайте се с Доротея, Силвия, Марго, Антония, Павлина, Адела и Цветана, и се потопете в тяхната вълнуваща и загадъчна история. Гарантираме ви, че няма да я оставите, докато не затворите и последната страница.

 

Cover-2„Американският любовник“ на Роуз Тримейн, издателство „ICU“

Сборник от 13 разказа, в които главен герой е любовта във всички нейни проявления и нюанси. С разбиране и човечност писателката разказва за изневяра, за забранена любов, за греховна любов, за невъзможна любов, за въобразена любов, за единствена любов, за изгубена любов, за невъзможна-да-бъде-забравена любов… Тримейн създава не книга, а подробна карта на любовта.

malkata_bojana_koleda_hrm„Малката голяма Божана и най-щастливата Коледа“ от Божана Апостолова, ИК „Жанет 45“

Това е десетата книжка от поредицата „Малката Божана“, посветена на внучката на писателката, която расте заедно с главната героиня. В нея малките читатели ще прочетат интересни и забавни истории, свързани с характера на едно дете, което само успява да превърне своята Коледа в истински празник.

 

*Сърдечни благодарности на младата фотографка Лилия Чуба, която засне специално за нас илюстрацията към този пост

❤ бъдете част от нашето facebook семейство: facebook.com ❤

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s