Кошница с мечти

на

ciklama

На 7 март 2018 г. от 18.30 часа в акварелна галерия „Абсент“ ще бъде открита изложбата „Кошница с мечти“. Авторът на картините, Клементина Манчева е участвала в не малко колективни изяви, но  за пръв път прави самостоятелна изложба в България. Картините за събитието са рисувани специално в продължение на година.

Тя е родена през  1982 г. в гр. Ямбол. През 2001 г. завършва изобразително изкуство в ямболската гимназия „Васил Левски“. Между 2001 и 2007 година се дипломира като бакалавър по „Моден дизайн“ и магистър по „Графично и пространствено проектиране“ в НБУ – София. През 2012 г. решава да се посвети на рисуването, като предпочита предимно акварелната техника.

Творбите, които ще бъдат показани, биха могли да бъдат определени като своеобразна палитра от тонове и чувства. Преливат от минорни и монохромни към интензивни и експресивни. Те са като калейдоскоп от емоции, клонят от крайна меланхолия към радост и преповдигнатост. Преминават през редица състояния, от тъгата по загубената детска невиност през копнежа и надеждата за любов, от усещането за заседналост и самота през надеждата и радостта, изразени с пъстри цъфтящи цветя.

Преди време Клементина каза в едно интервю, че „художникът  е оголен нерв“. Докоснете ли се до творчеството ѝ ще разберете, че е точно така. Картините ѝ са наистина като „кошница с мечти“. Тя  самата е изпълнена с мечти, желания, светлина,понякога и малко тъга, което естествено преминава в акварелите ѝ.

Изложбата на Клементина ще бъде отворена за посетители от 7  до 21 март в акварелна галерия „Абсент“, ул. „Цар Самуил“ 37, София 1000 . Вход свободен!

инфо: галерия „Абсент“

margaritkivratalodkaмечти

❤ Бъдете част от нашето фейсбук семейство: facebook.com/мечтателките ❤

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s