“Дърво и Храм” – изложба на художника Александър Телалим

на

_IGP1418#s

Галерия „Абсент” представя дългоочакваното продължение на една особена изложба в петгодишната си история – след акварелните писма на Александър Телалим до Винсент Ван-Гог, в “Дърво и Храм” се срещат вече няколко художника – Винсент, Клод Моне, Пол Клее и, разбира се, Телалим. Това е визуален аналог на „Игра на стъклени перли” на Херман Хесе: идеята на едно произведение е преосмислена и представяна по начина, по който откроява връзката с подобна идея в друго произведение и на друг автор.

Художникът Александър Телалим е българин от украинската част на Бесарабия. Роден е през 1966 г. във Владичен.  През 1995 г. се премества да живee в България, където завършва „Стенопис“ в Националната художествена академия.

Той е един от най-добрите български акварелисти, автор на над 60 самостоятелни изложби в страната. Неведнъж представя изкуството на България  и Украйна пред света. Художник с извънредно широк творчески диапазон, като в по-широк контекст изкуството му се възприема като мост между двете култури – на Изтока и Запада.  Създава свой уникална калиграфия на кирилица  в източен стил.

“Теми, към които постоянно се връщам, – противоположност и преплитане на интуицията и рационалното, извисяването на Природата в човешкия Дух, вълнуват не само мен, интересно ми е да намеря връзката в творчеството на дaлечни съмишленници”. –  Александър Телалим

На откриването на изложбата от 18.30 часа на 25.04.2018 г. /сряда / ще имате удоволствието да чуете прекрасната музика на Светослав Дерменджиев – виолончело.

_IGP8340a-jpg-aaa

20171207_145920 (1)

poster

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s