Да се сбогуваме със зимата подобаващо!

на
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
снимка: Искра Петрова

Най-добря начин да посрещнем нещо ново в живота си е като разчистим старото и направим място за новото.
Така е и с пролетта – за да дойде тя и да вдъхне своите живителни сили, надеждата и младостта си, първо трябва да изпратим зимата. И тъй като знаем колко прменливо е времето през март, склонна съм да вярвам че ние сами го предизвикваме с нашата неспособност да се сбогуваме подходящо.
Когато казваме „стига ве че с тази зима, няма ли да има край“, „мразя зимата“, „омръзна ми…“ Нищо чудно, че тя се люти и не иска да си тръгва миролюбиво.
Като с всяко нещо което изпращаме в живота си, да приключим нещата с финес:

❄️ Нека благодарим на зимата – за красивите пейзажи, гледки и спокойствието което този сезон ни дава. Да се полюбоваме на времето на затишие и размисъл в което правим планове за предстоящата година и обръщаме фокуса върху себе си.

❄️ Да оценим силата на зимата като стихия и колко всъщнст е величетсвена тя и никога да не я подценяваме, за да не и се налага да ни доказва на какво е способна.

🎄 Да си спомним всички хубави мигове прекарани със семейство и приятели които сме получили през този период: Коледа, Нова Година, неделните дни с топло одеалце, ароматен чай и книжка в ръка; петъчната киновечер с любим човек…

💦 Да се замислим за благоприятната страна на зимата, за растенията и животинките, които имат нужда от почивка и презареждане и нови сили, преди отново да се впуснат в буен разцвет и плодородност.

❄️ Да разчистим къщата и домовете си от всички стари и ненужни вещи, които отдавна не ни носят радост или сме им се наситили.

❄️ Да приготвим и приберем ски обоудвамнето, практичните и дебели дрехи и обувки за да можем спокойно да подготвим и подредим на видно място пролетните дрехи от нежни материи и пастелни цветове.

❄️ И нека не забравяме че Вселената има две основни движещи сили- съзидателна и разрушителна. Като никоя не е позитивна или негативна. Едната разчиства пътя, застила нова постелка, нов бял, чист лист на който другата да сътвори новата история и така до следващото завъртане на колелото.

Благодаря ти Зимо, време е за нова страница и нов пейзаж, цветове и топлина. Довиждане до следващия път, изпращаме те с любов!

 

 

илюстрации: Искра Петрова и Клод Моне

 

 

#мечтателките

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s