5 Стъпки за отваряне на сърцето

на

Всеки е имал моменти в живота си когато се е затварял в себе си и е губил връзката със себе си.

Точно в тогава, ако знаем как да се свържем и отключим потенциала в нас и всичко около нас, пред нас ще се отворят възможности за нов живот пълен с  любов, положителни емоции и красота.

  • Попитай сърцето си какво иска

Всички сме усещали моменти в които инстинктивно сме знаели какво е правилно да направим, какво ни прави щастливи или какво ни дава този импулс на безгранично щастие. За да направите отново тази връзка със сърцето си е най-добре да се усамотите и да направите няколко дълбоки вдишвания през носа и след това попитайте:

Как се чувстваш? Какво те прави щастливо? Какво е най-добро за мен? От какво имам нужда? задайте въпросите които са актуални за вас и слушайте какво ви казва сърцето.

фото кредит: Ashley Williams on Pexels.com
  • Разрешете си да правите това което ви прави истински щастливи

Много често забързани в ежедневието да свършим всички задачи и да не оставяме днешната работа за утре, забравяме да отделим време да направим нещо и за себе си. А колко е зареждащо и вдъхновяващо дори когато се чувствате уморени за си разрешите да отделите време за нещо което ви доставя истинско удоволствие и ви прави истински щастливи. Това може да е да изпеете една хубава песен, да потанцувате или да медитирате, отговорите може да са безбройни….

Кое е това нещо което кара сърцето ви да бие от радост, да се чувствате млади, пълни с енедргия и любов, което го кара да се усмихва и да усещате как се разтваряте към света около вас, искате да се забавлявате отново и как се свързвате с това чувство на радост, блаженство и креативност. Чувството да се радвате на живота от сърце.  

  • Бъдете благодарни

Благодарете за всичко което имате в живота, благодарете за всеки един момент, благодарете дори и за предизвикателствата които имате, те ни учат да израстваме като хора и да бъдем по-мили, по-земни, да оценяваме малките жестове и ни правят по-силни, дават ни житейски опит и ни правят по-мъдри.  

През благодарността, ние отваряме сърцето си, обичаме по-силно и привличаме още по-красиви неща да дойдат в живота ни.

  • Прекарвайте време сред природата.

Отделете време да бъдете след природата и да се насладите на красотата около вас, насладете се на чистия въздух и на песните на птичките. Намерете поточе и се насладете на звука на прясна течаща вода. Разгледайте отблизо красотата на една скала или листата на дърветата. Усетете миризмата на цветята и на красивите цветове които ви заобикалят. Разпалете огън и се вслушайте в звука на горящите пламъци.

Най-важната част е да забележите красотата на природата и да си позволите да бъдете смаяни и да се влюбите отново в нея. Това е един сигурен начин да изпитате сладка, проста, почти без усилие любов и да отворите сърцето си за красотата която ви заобикаля.

Photo by Adrienn on Pexels.com
  • Общувайте повче с хората с които имате подобии интереси или с приятели

когато се свързвате със съмишленици или с приятели с общи интереси е много красив начин да усетите, че сте част от нещо по-голямо, част от група коята ви подкрепя и разбира. Ставате по-уверени и се чувстате в безопастност. И когато чувствате подкрепата на хората около вас, можете по-много лесен начин да отворите сърцето си и да бъдете в баланс и хармония.

Истинските приятели са тези, които са вас без да ви осъждат, отнасят се с любов и състрадание. Те ви позволяват да бъдете автентични, да покажете истинското ви „Аз“ и ви подкрепят във всяка една ситуация, имате рамо до себе си и ви дават тласък да се развивате и вървите напред.

Затова следващият път, когато се чувствате притиснати или когато сърцето ви е затворено, свържете се с приятел който наистина се интересува от вас и който ще ви подкрепи. Прекрасно е когато знаеш, че имаш подкрепата и любовта на хората около теб. 

Повече информация а свързване с енергията на благодарността и отваряне на сърцето, можете да откриете в събитието „Медитация чрез изкуство – отваряне на сърцето“

С много любов към всички вас.

Билети: https://www.eventbrite.com/e/153848465903

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s